неділю

Семінар для педагогічних працівників з олімпійської освіти пройшов в «Артеку»

  
Семінар для педагогічних працівників з олімпійської освіти пройшов в «Артеку»1 – 3 червня в Міжнародному Дитячому Центрі «Артек» (АР Крим) відбувся семінар «Дослідницько-експериментальна робота у сфері олімпійського руху – важливий напрям забезпечення духовного, інтелектуального, творчого розвитку школярів» для директорів, учителів шкіл та методистів ОІППО.
У заході взяло участь 100 педагогічних працівників з усіх регіонів України.


Валентина Єрмолова, директор Олімпійської академії України, ознайомила слухачів семінару з ювілейними датами олімпійського руху, що відзначаються у 2013 році. Особливу увагу приділила 100-річчю створення Київського олімпійського комітету та проведення I Російській Олімпіаді у 1913 р. в Києві.
З педагогічними аспектами діяльності П'єра де Кубертена, 150-річчя від дня народження якого відзначила олімпійська сім'я цього року, учасників заходу ознайомила Лідія Радченко, завідувач лабораторії «Олімпійська освіта» НДІ НУФВСУ.
Здобутками і перспективами діяльності Малої олімпійської академії Криму поділився керівник Кримського республіканського відділення Олімпійської академії України Андрій Мутьєв.
В рамках майстер-класу вчителями Тетяною Дмитрієвою (м. Київ), Людмилою Юнак (м. Черкаси) та Любов'ю Гопкало (с. Козачи Лагери Херсонської області) було проведено урок «Ігри ХІ Олімпіади 1936 р. в Берліні».
Під час круглого столу учасники семінару обговорили проблеми і перспективи пошуково-дослідної робота школярів з питань олімпійського руху, поділились досвідом роботи з інтеграції олімпійської освіти в навчально-виховний процес.
Проведення семінару співпав з фіналом Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя», а тому кожен учасник мав можливість стати свідком урочистої церемонії відкриття, спостерігати за презентаціями команд та змаганнями з естафети.
На закінчення семінару слухачі отримали дидактичні матеріали.

Джерело: http://noc-ukr.org/news/7547/